Algunes prediccions tecnològiques pel 2011


A finals d’any citava algunes de les meves prediccions tecnològiques de cara a aquest 2011 a Intercatividad.org. Ahir, mentre feia un cafè amb amics, em platejaven de nou que parlés sobre aquest tema. Fer prediccions sempre té un risc, però donat que veig que desperta interès, avui les comparteixo amb vosaltres:

Prediccions 2011

  • La gestió de la reputació online serà clau per a empreses, organismes i institucions, que posaran recursos per tractar-la. Cassos com Gatorade o Dell queden encara lluny de les possibilitats de moltes empreses, però són una mostra de quin és el camí en aquest terreny.

  • Els “Community Managers” seran llocs imprescindibles i estratègics en moltes organitzacions. Ja no valdrà allò de posar-hi qualsevol persona per gestionar la presència d’un organisme, empresa o institució a la xarxa.
  • Les xarxes socials, en la seva percepció més generalista, entraran a formar part de les empreses, que les percebran com a vehicle per involucrar als treballadors en els processos productius de les organitzacions. Començarem a mirar-les amb diferents ulls, empresarialment parlant.
  • Mica en mica deixarem de tenir al cap allò de “tot de franc”, per tenir un “cal pagar un preu just” per a aquelles aplicacions que realment utilitzem. Això estarà vinculat amb el cada cop més freqüent desenvolupament d’apps (aplicacions).
  • Veurem reproduïts fenòmens semblants o similars a WikiLeaks però escales més petites o locals, fins i tot a nivell empresarial, la qual cosa comportarà un canvi dràstic en la forma de tractar la informació.
  • D’una vegada per totes es farà real allò “Television meet Internet” i viurem l’arribada popular de continguts d’Internet a la TV del saló. Relacionat amb això apareixeran al mercat quantitat de dispositius com Sony Internet TV, Sony Internet TV Blu-ray i Logitech Revue que facilitaran el poder-ho fer, així com diversos formats i estàndards que lluitaran per dominar el mercat.

Us convido a que aporteu les vostres prediccions de cara a aquest 2011, tant a aquí com al meu perfil de Facebook i/o Twitter.

1 comentari

  1. Miquel ha dit:

    Em semblen unes prediccions molt encertades i interessants.

Leave a Reply