Què és ser regidor?


S’acaben de complir 3 anys des de que sóc regidor d’un ajuntament, concretament de l’ajuntament de Vilassar de Mar, i fa setmanes, mesos diria ja, que intento explicar-me a mi mateix què significa ser regidor d’un municipi, més enllà del que estableixen les definicions, més o menys establertes, que tothom pot trobar a llibres o inclús a la Xarxa.


Aquesta imatge és de Paco Rivière i està subjecte a la llicència de
Creative Commons Reconeixement i Compartir Igual 3.0 No adaptada.

Segons la Viquipèdia, “un regidor és un membre de la corporació municipal (Ajuntament, Casa Comuna, etc.), elegit pel conjunt de la població. Els regidors dirigeixen o controlen l’activitat de l’Ajuntament i prenen les decisions relatives a la governació d’un municipi“.

Estic convençut…, menteixo, sé del cert, que la definició és incompleta, ja que en cap cas l’ha fet algú que és o ha estat mai regidor d’un ajuntament. Els que em coneixeu sabeu que defenso la teoria que tothom hauria de ser, al menys un cop a la vida, regidor del seu municipi. És una frase que cada cop més sovint repeteixo entre les meves amistats més properes.

Un regidor és, més enllà del que estableix la Viquipèdia, una barreja d’ideari, de sentiments, de maldecaps i satisfaccions, de treball, de lluita, de poder, i sobretot d’il·lusió i sacrifici, que en el seu primer esglaó està el servir al seu municipi.

Però per davant de tot això, un regidor és una persona, i per tant ha de saber conjugar (a vegades sacrificar) els sentiments personals amb els deures que el càrrec comporta. Ha de saber lluitar però compartint, defensar però entenent, cedir però donant, i rebre però encaixant tot allò que el càrrec comporta. En definitiva, ser regidor és molt complexe, però alhora satisfactori perquè demana i dóna el millor i pitjor d’un mateix. Tot i això, creieu-me, val la pena.

Leave a Reply